Sanseintegration's Blog

– en speciale blog om sanseintegration, leg og læring

Dag 3

I dag igangsatte vi lege og aktiviteter, som gør det muligt at stimulere og træne det proprioceptive sanse system (Muskel-led sansen).

Det proprioceptive sansesystem, også kaldet muskel-ledsansen og stillingssansen, er det sansesystem, som styrer muskler, led og sener i kroppen. Sansereceptorerne registrer og justerer ubevidst kroppens og lemmernes indbyrdes position og bevægelser i forhold til tyngdekraften. Det proprioceptive sansesystem er med til ubevidst at justere motoriske handlinger, så man ikke behøver bruge bevidst opmærksomhed på dem – så man kan glemme kroppen. I stedet kan opmærksomheden rettes mod at opleve, handle og tænke. Hensigtsmæssig bearbejdning af proprioceptive sanseindtryk er væsentlige for vores trivsel, overlevelse, oplevelse, læring og udvikling. Det gør os trykke at mærke os selv og bevæge os omkring i en verden, hvor tyngdekraften dominerer, uden hele tiden at skulle tænke bevidst over kroppens stillinger og bevægelser.

De forskellige lege og aktiviteter:

( 9 børn var deltagende samt to voksne)

Sugekop

Fængselsleg

Tovtrækning. Rummet var ikke helt velegnet til denne leg, men børnenes syntes det var rigtig skægt! Så vi gav det en chance.

Kaffen er varm

Reklamer

No comments yet»

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: