Sanseintegration's Blog

– en speciale blog om sanseintegration, leg og læring

Vores interesse for arbejdet omkring sanseintegration

Gitte:

Det er dejligt at bevæge sig og føle at ens krop bliver brugt både fysisk og psykisk, når den sætte i spil. Det giver energi og selvfølelse. Jeg har brugt det meste af min barndom og ungdom til at dyrke sport i form af svømning, ridning og håndbold. I dag bruger jeg også tid på at dyrke sport og motion, hvilket jeg gør i form af fodbold, ridning samt fitness og løbe ture i det den frie natur.

I forbindelse med det pædagogiske arbejde, mener jeg det er godt at være i god form samt have fokus på egen krop. Dette set i forhold til børnenes aktivitetsniveau. Børn er fulde af energi og ivrige for at komme til at bevæge deres krop. Dertil ser jeg, at jeg som pædagog, må være klar til at gå forrest og støtte til udvikling af hvert enkelt barns sanser og duelighed.

Sanseintegration betyder for mig, at man er i stand til at bruge kroppen og udforske dens muligheder, så sanserne og hjernen gør kroppen mere bevægelig og alsidig. Dette gælder hele livet. Som barn gør man det stort set hele tiden, men i voksenlivet glemmer vi det. Derfor mener jeg, at det er et vigtigt fokus område, da kroppen, sanserne og hjernen udvikles gennem mange oplevelser, hvor kroppen udforskes og er i spil. Jeg mener derfor, at det gælder hele det pædagogiske felt, men tror også, at der sikkert er mange mennesker indenfor det pædagogiske felt, som ikke finder kroppen, herunder det bevægelsesmæssige interessant og derfor ikke bruger det i arbejdet.

Jeg tror, min interesse for arbejdet omkring sanseintegration er opstået gennem mit eget liv og kendskab til sport samt det at få glæden ved at bruge min krop i det daglige. Jeg har videreudviklet kendskabet til arbejdet med sanseintegration gennem mit studie. Jeg ønsker at kunne bruge min viden og egen krop så meget som muligt i det fremadrettede pædagogiske arbejdsliv, som ligger mig forude. 

Lasse:

For at få et kendskab til hvorfor, jeg har en interesse for emnet, så bliver jeg nødt til at fortælle lidt om mit liv.

Jeg har dyrket motion hele mit liv. Jeg har siden jeg var seks år spillet fodbold og senere spillet både tennis og badminton. Jeg var i et dilemma, da jeg skulle vælge sportsgren, for jeg kunne desværre ikke det hele. Og valget blev fodbold, så når fodbolden holder sommer- og vinterpause, så spiller jeg tennis og badminton for sjovt med nogle kammerater.

Mine forældre har altid sagt til mig, at jeg er blevet født med en bold under armen. Og det er lige før jeg tror på dem. Selv i dag har jeg en skumbold til at ligge frit fremme i min lejlighed, jeg har under min tid på seminariet altid haft en bold i min taske og i min seneste praktik, sagde min vejleder: ”Lasse, det er sjovt at se, når der er styr på børnene, mad- og drikkevarer og vi så skal pakke vores egen taske, så pakker vi andre ekstra tøj, lommetørklæder og andre ting. Du pakker en bold, som du finder frem og spiller med børnene, når chancen byder sig. Det er fantastisk”.

Den seneste udfordring jeg bevægelsesmæssigt gav mig selv, var at gennemføre et maraton, hvilket lykkedes. Så bevægelse og træning af sanserne har altid været en naturlig del af mit liv.

Disse bevægelsesmæssige oplevelser har givet mig meget, forstået på den måde, at det har givet mig oplevelser, indsigt i hvordan man begår sig i et fællesskab, venskaber, sociale kompetencer, selvtillid, selvværd, kropsbevidsthed, genskab til demokrati, ansvar, op og nedture, osv.

Dette var dog ikke blevet til noget, hvis ikke jeg havde haft motivation, glæde og lyst til dette. Samtidig med at det gav mig nogle succesoplevelser.

Dette er noget, jeg gerne vil give videre. Fordi jeg synes, at kende sin krop, er en vigtig kendskab at have. Da jeg mener, det giver et kropsligt handlerepertoirer, som kan bruges i mange henseender. Man kan kaldes kroppens tavse viden, men jeg mener, at have en god fornemmelse for hvornår jeg kropsligt kan klare en opgave og hvornår jeg ikke kan. Og jo mere man træner, jo flere opgaver kan klares.

Reklamer

No comments yet»

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: